Wasmachine beoordelingen – Koopgids voor wasmachines

Voordat u online op zoek gaat naar een wasmachine van hoge kwaliteit, moet u ervoor zorgen dat u voldoende kennis heeft over uw werkelijke wasbehoeften. Noteer zorgvuldig wat u niet het leukst vindt aan de oude machine voor degenen die van plan zijn een vervolgmachine te kopen. Zo krijgt u een goed beeld van welke machine het beste bij u past.

Overweeg deze 8 handige tips en handleidingen voordat je je volgende wasmachine koopt.

1. Grootte wasgoed – Het kiezen van uw volgende wasmachine begint met het kennen van uw werkelijke gemiddelde lading. Grotere gezinnen hebben meestal meer capaciteit nodig, terwijl kinderloze of alleenstaande stellen mogelijk minder capaciteit nodig hebben. wasmachine kopen met een kleiner laadvermogen zijn relatief goedkoop en verbruiken minder stroom en water.

2. Rotatiesnelheid – De gemiddelde rotatiesnelheid varieert van 800 tot 1.600 omwentelingen per minuut (rpm). Koop een wasmachine met regelbare centrifugeersnelheid, vooral als je kleding van verschillende vezels is gemaakt. Wol en meer delicate items vereisen een lagere centrifugeersnelheid. Een hogere centrifugeersnelheid heeft de neiging om meer vocht uit het wasgoed te verwijderen. Dit betekent minder droogtijd.

3. Waterverbruik – Over het algemeen verbruiken wasmachines met voorlader minder water dan wasmachines met bovenlader. Ook gebruikt hij minder wasmiddel. U moet ook overwegen of uw gebied beperkte watervoorraden heeft.

4. Energieverbruik – Nu moet u gecertificeerde energie-efficiΓ«ntiebeoordelingen vinden. Over het algemeen bevatten online productbeschrijvingen dit niet. Als een product een “Energy Star”-classificatie heeft, betekent dit dat het ten minste 50% minder energie verbruikt dan een conventionele wasmachine.

5. Geluidsniveau – Een universele norm meet het geluidsniveau in decibel. Wees echter voorzichtig, want de officieel aangekondigde decibelniveaus zijn slechts ideaal. Wasmachines met voorlader zijn moeilijker te installeren. Een vlakker oppervlak is vereist om trillingen te minimaliseren. De werkelijke geluidsniveaus zijn afhankelijk van de juiste installatie van de wasmachine.

6. Aantal voorinstellingen – De meeste wasmachines met deze functie hebben ongeveer 7-20 voorinstellingen, hoewel de meeste gebruikers slechts met 7 voorinstellingen zullen concurreren. Als je tevreden bent met ten minste 7 presets, wees dan blij. Modellen met meer presets zijn eigenlijk duurder. Uiteindelijk betaal je voor extra functies die je niet gebruikt. Een typische wasmachine met deze eigenschappen heeft voorinstellingen voor regelmatig, permanent persen, katoen, voorweken, uitgestelde starttijd, fuzzy logic, verlengd wassen en handwas.

7. Wastijd – Hoewel de gemiddelde wastijd per typische lading varieert, zeggen de meeste consumenten dat ze gewoonlijk ongeveer 30 tot 90 minuten per lading besteden. De wastijd is afhankelijk van hoe vuil de kleding is. Meer wastijd betekent meer energieverbruik. Zoek bij uw volgende aankoop naar een model met een verscheidenheid aan voorinstellingen voor verspilde tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *