Schoonheidsvoordelen van watermeloen

Watermeloen als een prachtig ingrediΓ«nt in huidverzorging in de zomer

Vroeger dachten we dat watermeloen gewoon een lekkere, sappige vrucht is die we in de zomer met veel plezier eten. Het voorziet het lichaam van de nodige hoeveelheid water en vitamines en het zuivert het lichaam ook. Het bevat vitamines als A, C en B6. Watermeloen staat bekend als een voedzame vrucht en de bron van kalium. Het zal je verbazen, maar er zijn nog enkele andere voordelen die watermelon good in pregnancy heeft en die zijn niet verbonden met de consumptie ervan als voedsel, maar met de toepassing van deze vrucht als cosmetisch ingrediΓ«nt. Als u het in uw dagelijkse schoonheidsregime opneemt, krijgt u een prachtig resultaat.

Tien belangrijke feiten over watermeloen

Watermeloen wordt beschouwd als een antioxidant omdat het strijdt tegen vrije radicalen, die meestal de oorzaak zijn van ouderdomsvlekken en rimpels. Deze vrucht helpt effectief om al deze problemen te voorkomen en ze te verminderen als ze bestaan.

Watermeloen bevat veel vitamine A, wat helpt de olieproductie door je huid te verminderen omdat het de poriΓ«n verkleint.

Watermeloen heeft 92 procent water en het betekent dat het je lichaam van water voorziet waardoor het er fris en gezond uitziet. Het kan worden verklaard door het feit dat water de aanmaak van collageen in je huid veroorzaakt en daarom zul je er jonger uitzien.

Je huid gaat er glanzend uitzien door de grote hoeveelheid zuren die watermeloen bevat. Het heeft ook een peeling-effect dat je huid teder reinigt.

Watermeloen is laagcalorisch en daarom helpt het je om fit te blijven.

Een van de belangrijkste eigenschappen is dat het diuretisch is. Het helpt je lichaam te reinigen van gifstoffen en je huid fris te houden.

Het helpt je huid te hydrateren.

Het revitaliseert je huid en ziet er niet meer dof uit.

Watermeloen is effectief in de strijd tegen acne en bovendien beschermt het je huid tegen schade door de zon.

Hoe watermeloen te gebruiken voor uw huidverzorging

Je kunt watermeloensap nemen en het vijftien minuten op je huid aanbrengen. Was het daarna af met warm en daarna met koud water. Dat geeft je het gevoel van een echt schone en frisse huid.

Als je je poriΓ«n wilt reinigen, moet je watermeloensap en gebroken muntblaadjes combineren. Dan moet je deze massa invriezen en de ijsblokjes die je hebt gekregen gebruiken om je gezicht mee af te vegen. Het zal je helpen om je huid zachter te maken.

Om de huid strakker te maken, kunt u een kopje watermeloen stukslaan en dit gedurende tien minuten op het gezicht aanbrengen. Dit masker heeft een peelend effect en uiteraard wordt er een liftend effect bereikt. Als je een vette huid hebt en peeling nodig hebt, kun je watermeloen mengen met yoghurt of banaan als je huid droog is en gehydrateerd moet worden.

Om een speciale toner voor je huid te creΓ«ren kun je watermeloensap met honing mengen en op een droge huid aanbrengen. Als je een vette huid hebt, meng dan een kopje watermeloensap met twee lepels toverhazelaar en voeg een beetje water toe. Veeg vervolgens je huid af met een wattenschijfje.

Het klinkt misschien verrassend, maar watermeloen kan ook gebruikt worden als scrub voor het lichaam. Om het te maken, moet je de watermeloenpulp en de suiker in de blender breken, dan wat citroensap toevoegen en het een week in een afgesloten bakje in de koelkast zetten. Daarna kun je deze scrub gebruiken wanneer je gaat douchen. Deze scrub is vooral geweldig in de zomer omdat het stress van je huid haalt en een verkoelend effect heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *