Nieuws over banen in de geestelijke gezondheidszorg

Er zijn niet veel mensen die de middelen hebben om verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg te worden. Er is een persoon met uitstekende communicatieve en medische vaardigheden voor nodig om met mensen met een psychische aandoening om te gaan. Mensen met psychische problemen moeten voorzichtig worden behandeld en verpleegsters die worden ingehuurd om met hen te werken, moeten geduldig, sterk en begripvol zijn. Verpleegkundige banen in de geestelijke gezondheidszorg zijn niet voor iedereen, maar ze bieden wel uitdaging en beloningen voor gekwalificeerde personen.

Als psychiatrisch (GGZ) verpleegkundige werk je waarschijnlijk nauw Breda Nieuws samen met mensen met slopende psychische aandoeningen zoals schizofrenie, bipolaire stoornis, psychose, depressie of dementie. Je achtergrond en opleiding zullen cursussen moeten bevatten in psychologische therapieΓ«n, therapeutische alliantie, gedragspsychologie en psychiatrische medicatie. Zonder de juiste opleiding is de kans bijna nihil dat je een verpleegkundige in de geestelijke gezondheidszorg wordt. Het is bijna ongehoord dat iemand on-the-job training krijgt in dit gespecialiseerde verpleegveld.

Psychiatrische verpleging is vergelijkbaar met andere verpleegspecialiteiten in die zin dat het naar de hele persoon kijkt en probeert het best beschikbare verpleegkundige zorgplan te vinden. De psychiatrisch verpleegkundige moet echter een soort therapeutische alliantie met de patiΓ«nt aangaan om succesvol te zijn. Bij andere verpleegkundige beroepen is dit niet altijd nodig. De psychiatrisch verpleegkundige moet een positieve en ‘innerlijke’ ervaring kunnen delen met de psychiatrische patiΓ«nt. Hij of zij moet vaak een beroep doen op zijn of haar eigen innerlijke kracht om met deze kwetsbare patiΓ«nten om te gaan. Voor een goed verloop van de behandeling is het belangrijk dat de verpleegkundige de patiΓ«nt zoveel mogelijk betrekt.

Medicatie wordt vaak gebruikt om een psychiatrische patiΓ«nt te kalmeren en de psychiatrisch verpleegkundige moet actief worden betrokken bij de toediening ervan. Hij of zij moet ervaring hebben met het toedienen van medicatie, zowel oraal als via intramusculaire injectie. De verpleegkundige moet op de hoogte zijn van eventuele bijwerkingen en adequaat reageren als deze optreden. Nauwlettend toezicht op de patiΓ«nt is essentieel, vooral wanneer stemmingswisselingen en persoonlijkheidsveranderingen waarschijnlijk zijn. De psychiatrisch verpleegkundige moet goed kunnen communiceren met zowel de arts als de patiΓ«nt, zodat de juiste medicatie op tijd wordt ingenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *